Studenten op jaarlijkse retraite

Zeven studenten aan het Oud-Katholiek Seminarie waren afgelopen weekend op hun jaarlijkse retraite onder begeleiding van de studentenpastor. Dit keer werden zij zeer gastvrij onthaald in de Abdij van Berne te Heeswijk Dinther. Een bijzonder mooie plek en het contact met de broeders Norbertijnen was open en inspirerend.

Vrijdagavond en zaterdag overdag stond de Keltische spiritualiteit centraal onder leiding van Roel Bosch. We wandelden met hem door teksten en liederen en gingen op pelgrimage in onszelf. Een stiltewandeling maakte extra indruk door het verstilde en besneeuwde landschap.

Zondag was er ruimte voor persoonlijke verwerking, die uitmondde in zegenbeden. Keltisch of persoonlijk.

En natuurlijk waren er de vieringen in de kerk. En de vele ontmoetingen door de dagen heen en ’s avonds in de kring. Ook in een bezoek aan de prachtige boekwinkel was voorzien. Kortom: het was goed om als broeders en zusters samen te zijn!

Tekst: Grete Verhey, studentenpastor

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 14 februari 2017