Maria revolutionair: de Maagd van Balintawak

Op woensdagavond 5 juli 2017 zal Mariefe Revollido, die docent is aan het Aglipay Central Theological Seminary van onze zusterkerk de Iglesia Filipina Independiente, een lezing houden met als titel: Maria revolutionair: de Maagd van Balintawak.
Mariefe Revollido schrijft een proefschrift over Filipijnse mariologie, in het bijzonder de Birhen ng Balintawak. Op de Filippijnen worden veel verschillende Maria’s vereerd, vaak in verband met wonderen. De Birhen ng Balintawak (de Maagd van Balintawak) is een uitzondering: zij staat voor het Filippijnse volk dat voor zijn waardigheid opkomt. In deze unieke lezing laat Mariefe Revollido zien wie deze Maria is, wat ze betekent en waarom ze van belang is.

De lezing vindt plaats in de Activiteitenkamer van de Oud-Katholieke parochie Utrecht, Willemsplantsoen 3 (ingang rechts van de kathedrale kerk), Utrecht. Aanvang: 19.30 uur.

Na de lezing is er om 21.15 uur gelegenheid om de completen te zingen in de kathedrale kerk van St. Gertrudis, afgesloten met het ‘Salve Regina’, een Westerse devotie tot Maria.

Aanmelding bij Peter-Ben Smit, p.b.a.smit@uu.nl, vrijwillige bijdrage in de kosten ter plekke.

De lezing wordt georganiseerd door de Oud-Katholieke parochie Utrecht, de Bisschoppelijke Commissie St. Paulus, missie en diaconaat buitenland en de leerstoel ‘Oude katholieke kerkstructuren’ (Universiteit Utrecht).

                                               

De Iglesia Filipina Independiente (IFI) is een zelfstandige katholieke kerk in de Filippijnen in gemeenschap met de Oud-Katholieke Kerk. Tussen oud-katholieke theologische instellingen en de opleidingen van de IFI is er regelmatig uitwisseling. Via de bisschoppelijke commissie St. Paulus (missie en diaconaat buitenland) van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland worden de opleidingen van de IFI sinds tientallen jaren ondersteund.

Voor de uitnodiging klik hier.

 

Bisschoppelijk Bureau, 7 juni 2016