De Baron van Zeewolde

Van 22 t/m 29 juli vond het Landkamp voor oud-katholieke kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar plaats. Dit jaar waren zij te vinden in Zeewolde waar de kinderen onder leiding van een groep zeer ervaren vrijwilligers deelnamen aan het programma vol typisch Nederlandse activiteiten. Het thema was dit jaar dan ook NEDERLAND.

De vaste onderdelen zoals een kampvuur, een nachtelijke dropping, spijkerbroekhangen en het spelen van levend Kolonisten van Katan maakten natuurlijk deel uit van het programma. Maar ook de oud-katholieke versie van het tv-programma Ik hou van Holland mocht natuurlijk niet ontbreken. Het Juryspel, dat bestond uit allerlei opdrachten die voor een jury uitgevoerd moesten worden, was een groot succes. De opdrachten varieerden van ‘doe iets raars met je haar’ tot een Hollands toneelstukje opvoeren. De kinderen konden daarmee punten verdienen. De jury werd verder o.a. getrakteerd op een levende pyramide, een mummie en op lekkernijen. Dit alles om maar zoveel mogelijk punten te behalen.


Aan het begin van de week bezochten de jongerenpastores Erna en Michael het landkamp. Naar aanleiding van een viering werden spandoeken gemaakt met inspirerende teksten als ‘niet omdat het moeilijk is durven we niet, maar omdat we niet durven is het moeilijk’.

Een bezoek aan het VOC-schip Batavia in Lelystad kon in het kader van het thema natuurlijk niet uitblijven. Het schip werd bekeken, de kanonnen werden in het bijzijn van de kinderen afgevuurd en er werd een workshop knopen leggen gevolgd.

Ondanks de regen, die overigens een aantal mooie regenbogen opleverde, hebben de kinderen de hele week genoten. De zelfbedachte dansjes die uitgevoerd werden, kenmerkten de vrolijke sfeer.

Het Landkamp werd afgesloten met een Pubquiz, gepresenteerd door Glitter Gordon en de Baron van Zeewolde. De kennis over Nederland, over Nederlandse muziek en over de kamproddels werd onder veel gelach getest. En natuurlijk was er daarna nog ter afsluiting de disco!

Hulde aan de kampleiding die het hele jaar door veel tijd steekt in de uitwerking van het thema en in de voorbereiding. We mogen als kerk trots zijn op deze jonge vrijwilligers die de kinderen opnieuw een onvergetelijke week bezorgd hebben!

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 31 juli 2017