Geslaagd ZAK-kamp in Zeewolde

Van 29 juli t/m 5 augustus werd in Zeewolde het ZAK-kamp (ZomerActiviteitenKamp) gehouden voor jongeren in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar. Op zaterdag 29 juli kwamen de jongeren, die elkaar meestal al jaren kennen van het Landkamp (leeftijd van 7 tot 15 jaar), bij elkaar om te beginnen aan een week vol zomerse activiteiten.

Dit jaar stonden de tenten in Zeewolde al klaar omdat het ZAK-kamp aansloot op het Landkamp dat de week ervoor plaatsvond. De sfeer zat er meteen al goed in bij het kennismakingsspel waarbij de tieners van hot naar her renden en verschillende formaties maakten. De volgende ochtend vond onder leiding van de beide jongerenpastores een viering plaats waarna straatnaambordjes en armbandjes geknutseld werden.

De hele week stond bol van leuke activiteiten. Zo gingen de jongeren tandemfietsen en waterskiën. Er werd een speurtocht gehouden in Amersfoort waar ook een bezoek gebracht werd aan de dierentuin. Een survival, een kampvuur en een nachtelijke dropping ontbraken niet. Dat zijn namelijk de vaste onderdelen van het jaarlijkse ZAK-kamp waar naar uitgekeken wordt.

Een woord van dank aan de kampleiding is hier op zijn plaats. De kampleiding maakt met elkaar deze geslaagde week mogelijk en steekt gedurende het hele jaar veel tijd in de voorbereiding ervan. Dankzij hun creativiteit is het elk jaar weer een verrassing welke leuke activiteiten er op het programma staan. Dit jaar is dat weer uitstekend gelukt ! 

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 8 augustus 2017