Zojuist verschenen: Internationale Kirchliche Zeitschrift (IKZ)

De IKZ is het theologische tijdschrift van de oud-katholieke kerken. Aflevering 2 van 2018 bevat de toespraken die werden gehouden tijdens de Internationale Oud-Katholieke Theologenconferentie van 2017. Angela Berlis doet verslag van de conferentie. De toespraken zijn van Mattijs Ploeger (over de zegening van relaties van mensen van hetzelfde geslacht), Eleonora Hof (over diakonie onder postkoloniale omstandigheden) en Christoph Schuler (over diakonale projecten van de Zwitserse oud-katholieke kerk). Interessant is ook dat drie theologen verwoorden hoe zij de oud-katholieke kerk „van buitenaf“ waarnemen en ervaren: Charlotte Methuen (anglicaans), Stefanos Athanasiou (orthodox) en Martin Bräuer (protestants). Meer informatie is te vinden op www.ikz.unibe.ch.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 29 juni 2018