Presentatie boekjes “Joris en de draak, ter lering en vermaak”.

Op 29 juni wordt eindelijk voorzien in een leemte met de presentatie van een informatief boekje over Sint-Joris. Hoewel Sint-Joris patroonheilige is van de stad Amersfoort en van de oud-katholieke parochie en van vele andere steden en organisaties in de wereld, is er nauwelijke een modern boekje over hem te vinden. Grete Verheij-de Jager, voormalig pastoor van de Amersfoortse parochie, schreef daarom het rijk geïllustreerd boekje dat op 29 juni ten doop wordt gehouden. De eeuwige strijd tussen goed en kwaad, de oorsprong van de legende, andere drakendoders zijn thema’s die aan bod komen. Het boekje is tevens voorzien van een stadswandeling langs plekken in Amersfoort, die aan Joris herinneren.

Samen met dit Jorisboekje verschijnt ook een kinderboek ‘Het Groene Draakje’, een modern sprookje dat zich afspeelt in het bos op de Heiligenberg. Een draak die blijft leven en doet leven. Eveneens geschreven door Grete Verheij en fraai geïllustreerd door grafisch vormgeefster Angélique Verheij.

Presentatie Oud-Katholieke Kerk Sint-Joris op ’t Zand, ’t Zand 13. 29 juni 2019 15.00 uur. Een ieder is van harte welkom.
Bij voorintekening en bij de presentatie zijn beide boekjes voordelig te verkrijgen. Zie ook de webshop.

Amersfoort, 10 juni 2019