Eveline M. Jansen neemt afscheid

Op zondag 23 juni a.s. zal Eveline M. Jansen voor de laatste maal te horen zijn als organist van de oud-katholieke kathedrale kerk van Ste Gertrudis te Utrecht. Na 53 jaar neemt ze afscheid als organist en dirigent. In de viering is veel ruimte voor extra koor- en orgelwerk. Voor de mis speelt Eveline een sonate van Guilmant en na de dienst de grote Prelude en Fuga in e moll van Bach.
Eveline Jansen heeft zich met grote professionaliteit en passie ingezet voor de verbreding en verdieping van de liturgische muziek in de kathedraal. Daarnaast heeft ze een hele generatie aan oud-katholieke amateur organisten opgeleid en mede vorm gegeven aan de cantorcursus. Ze was als musicus betrokken bij het tot stand komen van het Oud-Katholiek Gezangboek in 1990, waarbij haar aandacht in het bijzonder uitging naar het behoeden van specifiek oud-katholiek muzikaal erfgoed. Ze was ook betrokken bij de oprichting van de Oud-Katholieke Organisten Vereniging en Korendagen. 

Als gedreven liturgisch begeleider werd ze veelvuldig gevraagd voor het begeleiden van grote vieringen, zoals bij Internationale Oud-Katholieke Congressen in binnen- en buitenland en bisschopswijdingen.
Naast al haar liturgische inzet was er ook nog ruimte voor het geven van concerten, waarbij ze half Europa heeft aangedaan.

Aansluitend aan de viering op 23 juni a.s. waarin aartsbisschop mgr. dr. Joris Vercammen voorgaat, vindt een receptie plaats in het centrum In de Driehoek. 
Belangstellenden wordt vriendelijk verzocht zich te willen aanmelden in verband met de catering: afscheideveline@gmail.com 

Amersfoort, 10 juni 2019