Gertrudiskathedraal op RTV Utrecht

De regionale omroep RTV Utrecht heeft aandacht besteed aan de Gertrudiskathedraal en de schuilkerk van de oud-katholieken in de Utrechtse binnenstad. “Het is een verborgen parel in de Utrechtse geschiedenis”, zegt priester Bernd Wallet in het programma ‘Utrecht aan de Singel’.

Het is één van de weinige schuilkerken in Nederland die nog bijna volledig in oude staat is. Pastoor Bernd Wallet vertelt over de schuilkerk. “Dit was de grootste schuilkerk van Utrecht. De vrouwen gingen rond en die vertelden ‘Er is mis vandaag’.

Aanleiding voor de reportage is het herstel van de stadsbuitengracht in de Domstad. Al tien jaar lang hebben bewoners en kerkgangers van de kathedraal last van de werkzaamheden. Volgend jaar moet zowel het park en de singel af zijn, zodat de kerk weer beter bereikbaar is. 

De hele uitzending duurt 14 minuten. Het item over de oud-katholieke schuilkerk duurt ongeveer 5 minuten.