NOVA-dag te Mijdrecht

De stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging organiseert op zaterdag 16 november 2019 de NOVA-dag in de statie van de H. Elia aan de Grutto 2 A te Mijdrecht. U bent van harte welkom!

Vanaf 10.00 uur inloop met een kopje koffie/thee en wat lekkers. Om 10.30 uur start het programma. Bij veel gedachtenis-rituelen spelen kaarsen een rol als teken van verbondenheid en hoop. In de ochtend legt creatief theologe Monica Schwarz de symboliek van kaarsen uit en maakt ieder een eigen gedenkkaars. Deze kaars kan men na afloop mee naar huis nemen. Zie voor meer informatie www.veelstemmiglicht.nl

Rond 12.45 uur volgt dan het lunchgebed en dan is er gelegenheid om de zelf meegebrachte lunch te nuttigen. Voor soep, iets te drinken en fruit wordt gezorgd.

In de middag is het tijd voor het luisterprogramma ‘Balsem voor de ziel’ door natuur & cultuurfotograaf en presentator Henk Butink. Olivier Messiaen (Frans componist 1908-1992) laat de engel in zijn opera Saint François d’Assise (1983) de woorden zingen: “…Als je tot God spreekt met muziek, zal hij je met muziek antwoord geven. Leer de vreugde van de gelukzaligen kennen door de zoetheid van klank en kleur… Hoor deze muziek die het leven ophangt aan de toonladders van de hemel, hoor de muziek van het onzichtbare…” 

Henk laat bekende en minder bekende muziek horen, uit alle tijden, zowel zeer ingetogen als uitbundig, religieuze en seculiere muziek en zal toelichten waarom deze muziek “als balsem voor de ziel” is.

De NOVA-dag wordt afgesloten met een eucharistieviering om 16.00 uur waarbij pastoor Erna Peijenburg voor zal gaan. De tweewekelijkse viering wordt eenmalig vervroegd. Na afloop geeft statie Mijdrecht broodjes mee voor tijdens de terugreis.

De kerk is met het openbaar vervoer lastig te bereiken. Men kan vanaf station Amsterdam Bijlmer Arena met bus 126 of vanaf station Breukelen met bus 130 reizen. Dan bij bushalte Centrum Mijdrecht uitstappen, daar wordt men opgehaald.

De kosten voor deze dag bedragen € 12,50 en donateurs ontvangen € 2,50 korting.

Aanmelden kan tot 3 november a.s. bij Monique Bergers via email voorzitter@okvib.okkn.nl

De betaling van het verschuldigde bedrag moet voor die tijd worden overgemaakt op IBAN NL51 TRIO 0379 5485 77 t.n.v. stichting Oud-Katholieke Vrouwen in Beweging onder vermelding van ‘NOVA-dag 16 november 2019’ en bevestigt de inschrijving. Zie ook www.okvib.okkn.nl

Tevens is op deze dag de start van de jaaractie t.b.v. broeder Johannes in Calais. Deze actie loopt tot 31 december 2023.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 21 oktober 2019