Summerschool in de Oud-Katholieke Theologie, 2020

Wil je meer weten over oud-katholieke theologie? Ook in 2020 zal er vanuit het Oud-Katholiek Seminarie een summerschool “Old Catholic Theology in its Ecumenical Context” worden aangeboden. De summerschool, van 5-10 juli, biedt een unieke inleiding in de theologie, geschiedenis en spiritualiteit van de Oud-Katholieke Kerken van de Unie van Utrecht. De summerschool vindt plaats in de bisschopsstad Utrecht en wordt gegeven door de docenten van het Oud-Katholiek Seminarie. De week omvat ook excursies naar een oud-katholieke parochie, het Museum Catharijneconvent en door de stad Utrecht zelf.

Naast deze eerste summerschool is er dit jaar ook een tweede verdiepende summerschool: “The Early Church as Ideal: Old Catholic Theology beyond the Basics”. Deze summerschool, van 12-17 juli gaat aan de hand van verdiepende colleges en casussen in op de vraag hoe een ‘traditionele’ kerk tegelijkertijd zo modern kan zijn. Beide summerschools kunnen achter elkaar als één summerschool “Old Catholic Theology: The Early Church as Charism and Challenge – Track” gevolgd worden tegen een gereduceerd tarief.

De summerschool is ook zeer geschikt voor oud-katholieken die hun geloof (academisch) denkend willen verdiepen en zich daardoor willen laten uitdagen. Elk jaar weer is er een grote diversiteit aan leeftijden, culturele en kerkelijke achtergronden, leken, geestelijken, nationaliteiten en opleidingen vertegenwoordigd in de groep deelnemers aan de Summerschool. Hierdoor zijn het niet alleen de colleges die de summerschool tot een interessante cursus maken, ook de ontmoetingen en gesprekken met de andere deelnemers maken de summerschool tot een boeiend en verrijkend geheel.

Voor meer informatie zie de links in de tekst of  bekijk de Facebookpagina van de summerschool.

Voor vragen kun je contact op met de coördinator, prof. dr. Peter-Ben Smit (p.b.a.smit@uu.nl).