Presentatie biografie Mgr. Glazemaker

Komende zaterdag, 31 oktober, zal de presentatie plaatsvinden van het boek ‘God is groter dan ons hart’, Antonius Jan Glazemaker (1931-2018) aartsbisschop in een tijd van verandering.

Auteur Lydia Janssen schets in de biografie een tijdsbeeld van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland in verandering in de periode 1950-2000.

Het fraai geïllustreerde hardcover boek leest als een trein. De auteur heeft vele schriftelijke bronnen kunnen raadplegen en gesprekken gevoerd met tijdgenoten van Antonius Jan. Voor wie deze periode heeft meegemaakt zal het een feest van herkenning zijn. Voor wie minder bekend is met de ontwikkelingen die plaatsvonden in deze periode biedt het veel informatie.

De presentatie zal in verband met de huidige pandemie plaatsvinden in zeer kleine kring in de Bergkerk te Amersfoort. U kunt het echter meebeleven. De presentatie is vanaf 15.30 uur te beluisteren op kerkdienstgemist.nl.

Een eerste exemplaar van het boek zal worden aangeboden aan de weduwe van bisschop Glazemaker, mw. Gerda Glazemaker-de Groot.

Het boek is te verkrijgen in de boekhandel of in de webshop van de kerk en kost € 29,99.