10/2 Lezing: De toekomst van de politiek

Aanstaande woensdag 10 februari vindt de tweede lezing plaats uit de reeks van Denken in de Driehoek 2021. Liesbeth van de Grift zal een lezing verzorgen over ‘De toekomst van de politiek’.

Liesbeth van de Grift is universitair hoofddocent in de Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen. De overkoepelende vraag waar ze zich mee bezighoudt, is hoe de opkomst van natuur en milieu op de politieke agenda ons denken over democratie en de organisatie van inspraak veranderd heeft.

Van de Grift richt zich in haar onderzoek op de beleidsterreinen van milieu, consumentenbescherming, landbouw en rurale ontwikkeling en kijkt hoe de relatie tussen overheden, experts, NGO’s en burgers zich in de loop van de tijd ontwikkelde.

Coronaproof
Alle lezingen zullen volledig conform het coronabeleid worden uitgevoerd. De lezing op 10 februari zal daarom alléén online zijn bij te wonen via YouTube vanaf 20.00. Dat kan via deze link: https://youtu.be/wysTxXL1T04

Interactief
De lezing zal worden uitgezonden op YouTube via een livestream. Hierbij heeft elke kijker de mogelijkheid om in de live chat die zich naast het beeld bevindt vragen te stellen of opmerkingen te maken. U kunt hierin op elkaar reageren, maar de moderator zal ook meelezen en uw vragen voorleggen aan de sprekers. 

Graag gaan we online met u in gesprek op 10 februari om 20.00:
https://youtu.be/wysTxXL1T04

Denken in de Driehoek
Denken in de Driehoek organiseert avonden met een filosofische en levensbeschouwelijke insteek en een praktische invalshoek. De organisatie staat onder verantwoordelijkheid van de culturele commissie van de oud-katholieke Gertrudiskathedraal en de bijzondere leerstoel oude katholieke kerkstructuren aan de Universiteit Utrecht.

De toekomst van…
‘Wanneer is dit over?’ en: ‘hoe wordt straks?’ De toekomst houdt ons dagelijks bezig. Iedereen denkt daarbij aan verschillende dingen. De toekomst van na Covid-19 kan je bezighouden, maar ook de toekomst van nieuwe verkiezingen, of juist de toekomst van het klimaat. ‘Toekomst; is daarom het thema van Denken in de Driehoek 2021. In vijf maanden komen de volgende thema’s aan bod: de toekomst van protest, de politiek, de mens, de wereld en tot slot de toekomst van de toekomst.

Volgende data in deze reeks:

  • 10 maart – De toekomst van de mens, door Sahar Shirzad en Ari Troost
  • 7 april – De toekomst van de wereld, door Matthias Kramm en Ester Kokmeijer
  • 12 mei – De toekomst van de toekomst, door Miguel John Versluys 

Voor de lezingen die daarop volgen zal per keer worden bekeken wat mogelijk is m.b.t. het coronabeleid. Op de hoogte blijven? Volg Denken in de Driehoek op Facebook, Instagram en/of LinkedIn.