Vijf pastores naar andere parochies

Het wordt een veelbewogen juni in Oud-Katholiek Nederland. Letterlijk: maar liefst vijf pastores zullen zich deze maand verplaatsen van de ene naar de andere parochie.

Per 1 juni 2021 zullen de volgende mensen een nieuwe plek gaan dienen:

Joke Kolkman: van Utrecht/Arnhem naar Egmond aan Zee
Paul Brommet: van Utrecht naar Arnhem
Louis Runhaar: van Amersfoort naar Utrecht
Henk Schoon: van Gouda naar Utrecht
Rudolf Scheltinga: van Egmond naar Amersfoort

Installaties
Op zondag 6 juni zal de aartsbisschop-elect pastoors Louis Runhaar en Henk Schoon installeren als nieuw pastoraal team van de parochie Utrecht. 

Op zondag 20 juni vindt de installatie plaats van Rudolf Scheltinga als pastoor van de parochie van de H. Georgius in Amersfoort.

Dezelfde zondag 20 juni zullen in de viering van de Willibrordusparochie in Arnhem scheidend pastoor Joke Kolkman en aantredend deservitor Paul Brommet de overdracht van het pastoraat markeren. Bisschop Dick Schoon zal Joke Kolkman op 27 juni installeren in Egmond aan Zee.

Joke Kolkman met haar Herman tussen de dozen

Verhuizingen
Sommige pastores zitten inmiddels al tussen de verhuisdozen. Joke Kolkman is aan het verhuizen naar Egmond aan Zee en Rudolf Scheltinga vertrekt naar Amersfoort. Vooralsnog zal de laatste nog niet de Amersfoortse pastorie kunnen betrekken, omdat Louis Runhaar daar nog woont. Louis Runhaar zal aan het eind van de zomervakantie verhuizen naar de pastorie in Utrecht.

Pastoor Henk Schoon doet vanaf nu een deel van z’n pastoraat op de fiets

Op de fiets
Niet voor iedereen is een verhuizing aan de orde. Pastoor Henk Schoon kan vanuit zijn huidige woonplaats Vleuten veel van zijn pastorale bezoeken verrichten op de fiets. En Paul Brommet zal vanuit Apeldoorn zijn (tijdelijke) werkzaamheden in Arnhem verrichten.

Voor de vacante plek in Gouda wordt nog gezocht naar een oplossing.