Klimaatwake

Het is de week van vele actuele onderwerpen, maar zeker ook de week van de klimaattop in Glasgow. Rachel de Moor (parochie Hilversum) werd aan het denken gezet door een neef van 17  jaar die een klimaatprotest mede organiseerde en door een bericht in de nieuwsbrief van de groene kerken over een klimaatwake. Na nog meer denken, een beslissing en heel veel geregel kon een bericht uitgaan: zaterdag 6 november om 20.00 uur begint in de kerk een klimaatwake. Na de opening door jongerenpastor Thelma Schoon – meteen enthousiast om een bijdrage te leveren – volgt een avond en een nacht waarin stiltes, informatie en activiteiten elkaar afwisselen. Met muziek, documentaires, creatieve activiteiten en mogelijk een directe verbinding met een deelnemer aan de klimaattop. Alles met betrekking tot het doel van de klimaatwake:

We waken omdat we de wacht houden voor de toekomst van onze aarde.
We waken en rouwen omdat onze verwachting op het nodige klimaatbeleid aan het uitdoven is
en er nu al talloze mensen lijden onder de gevolgen van deze crisis.
En we waken omdat het nog niet te laat is en we hopen dat het tij zal keren.
Door te waken roepen we ook anderen op om zich te laten raken door de ramp die zich aan het voltrekken is.’’ (website klimaatwakers.nl)

Mee waken in Hilversum of elders: doen!

NB Via een livestream is zaterdag 6 november vanaf 20.00 uur een en ander te volgen.