Verdiep je in het verhaal van het feest

Het Bijbelgenootschap maakte een podcast over het kerstverhaal. Uitgangspunt zijn delen uit de evangelies van Mattheüs, Lukas en Johannes en de uitleg ervan door oud-katholiek theoloog Peter-Ben Smit. Ideaal om naar te luisteren als voorbereiding op kerstmis!

Over de podcast schrijft het Bijbelgenootschap op de eigen site: “‘Verdiep je in de Bijbel’ is een bijbelstudiepodcast. En we gaan écht de diepte in. Op zoek naar betekenislagen die dieper liggen dan wat je op het eerste gezicht leest. Culturele achtergronden, literaire elementen en zelfs de bronteksten van de Bijbel komen aan bod. Diepgaande bijbelstudie, maar dan op een begrijpelijke manier. En altijd gericht op de betekenis van de Bijbel voor jou vandaag.

Vanaf 9 december 2021 kun je luisteren naar de eerste serie: Verdiep je in het kerstverhaal. In deze serie van zeven afleveringen ontdek je steeds meer over de belangrijke boodschap van de evangelisten: Gods zoon is naar de wereld gekomen, en daarmee verandert alles. Geschreven door Peter Ben Smit, voorgelezen door Hanna Verstegen. Abonneer je op deze podcast en Verdiep je in de Bijbel!”

De link naar de podcast is hier te vinden.

Het boek waarop de podcast gebaseerd is, is hier te bestellen.