Summerschools oud-katholieke theologie

In de zomer van 2022 kunt u zich aanmelden voor twee summerschools in de oud-katholieke theologie. Een unieke mogelijkheid om je een week, of zelfs twee weken lang in een internationale groep deelnemers te verdiepen in oud-katholieke theologie.

U kunt kiezen uit de klassieke inleiding op de oud-katholieke theologie, ‘Old Catholic Theology in Its Ecumenical Context‘ (3-8 juli 2022) en de nieuwe, verdiepende cursus “The Early Church as Ideal: Old Catholic Theology Beyond the Basics‘ (10-15 juli 2022). Of volg ze beide.

Utrecht
De summer schools vinden plaats in Utrecht. Ze zijn geaccrediteerd via de Universiteit Utrecht en kunnen voor studie of permanente educatie ingezet worden.Deelnemers komen uit de hele wereld en uit verschillende tradities, zoals de anglicaanse, de rooms-katholieke, diverse protestantse, en natuurlijk de oud-katholieke. De voertaal is internationaal Engels, dat goed toegankelijk is.

Voor wie?
De summer schools zijn bedoeld voor:

  • theologiestudenten en theologen die oud-katholieke theologie vanuit een oecumenisch interesse willen leren kennen
  • oud-katholieken, theologen, studenten en leken, die zich de Nederlandse Oud-Katholieke kerk willen verdiepen
  • iedereen die zich voor religiegeschiedenis en oecumene interesseert

De cursussen
Old Catholic Theology in Its Ecumenical Context” vindt van 3-8 juli en “The Early Church as Ideal: Old Catholic Theology Beyond the Basics” van 10-15 juli plaats. Beide cursussen kunnen (met korting!) ook als combinatie geboekt worden.

Voor meer informatie, zie de website www.utrechtsummerschool.nl en zoek op ‘old catholic’ voor de drie cursussen. De coördinator, prof. dr. Peter-Ben Smit, staat bij vragen graag ter beschikking (p.b.a.smit@uu.nl).