Piet van der Steen neemt afscheid

Na 55 dienstjaren neemt Piet van der Steen afscheid als organist van de Ste. Gertrudiskathedraal in Utrecht. In de viering van zondag 22 mei wordt aandacht besteed aan zijn vertrek.

Piet van der Steen (1943) werd in 1966 organist van de St. Gertrudiskathedraal. In de afgelopen vijftig jaar heeft Van der Steen het orgel ook buiten het liturgisch gebruik in een breed scala orgelmuziek laten horen. Wie wil is welkom tijdens de viering op 22 mei in de St Gertrudis om stil te staan bij zijn vertrek. De viering begint om 10.00.

Penning
Bij de Oud-Katholieke Kerk had Van der Steen een adviserende rol in bisschoppelijke commissies voor orgelzaken en liturgische muziek. Bij zijn vijftigjarig jubileum in 2016 kreeg hij voor zijn kerkmuzikale verdiensten de Sint Maartenpenning van het Metropolitaan Kapittel van Utrecht uitgereikt.

Nestor
Piet van der Steen werkte jarenlang samen met Eveline M. Jansen. In 2019 werden hun opvolgers benoemd: Mark Lippe als cantor-organist en Floris van Gils als organist. Jansen nam dat jaar afscheid, Van der Steen bleef nog aan als nestor naast de twee nieuwe kerkmusici.

Dit artikel verscheen eerder in een uitgebreidere versie op https://www.orgelnieuws.nl/piet-van-der-steen-neemt-na-55-jaar-afscheid-als-kathedraalorganist/