Festivals 300 jaar oud-katholiek Den Haag

De Oud-Katholieke kerk in Den Haag bestaat 300 jaar! De prachtige kerk, verstopt tussen de Juffrouw Idastraat en de Molenstraat, is een parel in de stad. Een eeuwenoude schuilkerk, een oase van rust. Ter gelegenheid van dit jubileum worden dit jaar vier mini-festivals georganiseerd. Op 24 juni vindt het eerste festival plaats, met als thema: Vier en leef! Verbinding met de samenleving.

Voor de Oud-Katholieke Kerk zijn inclusiviteit en maatschappelijke betrokkenheid belangrijke thema’s. Voor oud-katholiek Den Haag geldt dit evenzo: de jubilerende schuilkerk bevindt zich in het centrum van Den Haag, en daarmee midden in de samenleving. Kerken hebben in onze samenleving een andere plek dan een eeuw geleden. Tijdens haar lange geschiedenis zocht de kerk steeds naar wat mensen met elkaar verbindt. Ook in de huidige eeuw wordt de verbinding gezocht met elkaar en met de mens in een geseculariseerde samenleving.

Vier minifestivals
Met vier feestelijke minifestivals geeft oud-katholiek Den Haag dit jubileumjaar vorm aan deze verbindingen. Deze culturele minifestivals met topartiesten bestrijken vier weekenden waarin genoten kan worden van woordkunstenaar tot orgelmuziek, van galaconcert tot vesperviering.

Vier en leef!
Het eerste festival, dat begint op 24 juni, staat in het teken van Vier en leef! Verbinding met de samenleving. Als het zomer wordt, en mensen elkaar ontmoeten op terrassen, wordt de diversiteit van de stad gevierd. Mensen in alle kleuren, soorten en maten komen voorbij. Deze beelden worden in dit eerste festival gevangen in poëzie en muziek.

Programma
U kunt tijdens het eerste festival gaan genieten van het beroemde orgel, bespeeld door veelzijdig musicus Geerten van de Wetering; Haagse gedichten met meester-improvisator Bert Mooiman op de Steinway vleugel; Spoken Word van performer Guus van der Steen in samenwerking het eigenwijze en dynamische Vocal Ensemble Chordiality Core o.l.v. Patrick Pranger.

Haal uw hart op en verbind!

Meer informatie

Vrijdag 24 juni 20.15
Van de straat geplukt… Geerten van de Wetering, organist Kloosterkerk Den Haag
Zaterdag 25 juni 20.15
Gevleugelde woorden Haagse dichters en Bert Mooiman-piano
Zondag 26 juni 16.00
Uitgesproken zingen Guus van der Steen-spoken word, Chordiality Core-olv Patrick Pranger

Voor info en tickets kijk op www.schuilkerkdenhaag.nl

De andere festivals zijn:
Vier en dank! 14, 15, 16 oktober 2022
Vier met elkaar! 10, 11, 12 februari 2023
Vier en geniet! 21, 22, 23 april 2023