300 jaar Oud-Katholieke Kerk Den Haag

300 jaar Oud Katholieke kerk Den Haag, het tweede festival van de serie ‘Vier in Verbinding’.

De Oud-Katholieke kerk in Den Haag bestaat 300 jaar. Deze prachtige kerk die verstopt ligt tussen de Juffrouw Idastraat en de Molenstraat, is een parel in de stad en heeft een rijke geschiedenis.
Wij zijn in dit feestjaar dankbaar voor de rijkdommen die de geschiedenis ons heeft nagelaten: geloof, tradities en een schitterende barokke ruimte met een prachtige akoestiek.

Op zaterdagmiddag 15 oktober zal het boek: ‘300 jaar Oud-Katholieke kerk officieel worden gepresenteerd. Deze feestelijke gebeurtenis vraagt om een waardige bekroning en omlijsting. We vieren de rijkdommen van het gebouw en de schatten die de historie aan ons heeft nagelaten met hoogwaardige concerten.

Programma

Het thema van het tweede festival is Vier en dank! In verbinding met de Geschiedenis
vr 14 oktober 20.15 uur ‘Hang de slingers op!’ Maarten Wilmink, orgel
za 15 oktober 20.15 uur ‘Feestelijke Barok’ Dixit Dominus – G.F. Händel, Magnificat – J.S. Bach, Vocale solisten, Bert Mooiman Garrels orgel, Chordiality Core, Orchestra Van Wassenaer o.l.v. Patrick Pranger
zo 16 oktober 13.00 uur ‘Workshop Oud-Katholieke Vespers zingen’ o.l.v. Wouter Blacquière

Vrijdag 14 oktober kunt u genieten van het oudste kerkorgel van Den Haag: ons Garrels orgel. Het programma van Maarten Wilmink vormt een slinger van feestelijke oude en nieuwe muziek met als zwaartepunt Händels orgelconcert in g. Kom genieten van het aanstekelijke enthousiasme en dit spel van dit aanstormend orgeltalent.
Zaterdag 15 oktober wordt alles uit de kast gehaald om met Haagse topsolisten, koor en barokorkest om ons jarige kerkgebouw te vullen met feestelijke barokmuziek. Muziek uit de tijd van het ontstaan van onze kerk.  Zondag 16 oktober kunt u deelnemen aan de workshop Oud-Katholieke Vespers zingen. Een mooie ervaring voor iedereen die van zingen en liturgie houd, en een mooi kans te zingen in een schitterende kerk.Wouter Blacquiere inspireert u mooi te zingen en vertelt terloops boeiend over ontstaansgeschiedenis en gebruik van deze muziek. Aansluitend aan de workshop is de reguliere Vesperviering waar men kan luisteren naar hetgeen u hebt bereikt.

Haal uw hart op en verbind!

Voor info en tickets kijk op www.schuilkerkdenhaag.nl