Sicco Claus in EO-programma Crux

Sicco Claus is parochiaan in Den Haag en kampt al ruim twee jaar met post-Covid. Over de gevolgen van deze nasleep van corona maakte de EO in het kader van het programma Crux een aflevering. Sicco was daarin te gast en vertelde over zijn ervaringen met post-COVID, en heeft ook een ontmoeting met Vera.

Deze 23-jarige studente heeft haar studie en het bijbehorende leven op pauze moeten zetten. De 45-jarige Sicco, docent op een middelbare school, kan gelukkig wel werken. Maar ook zijn leven kent nog de nodige beperkingen. Hij geeft noodgedwongen een stuk minder les, kan minder ver lopen, de avonden worden nog grotendeels gevuld met rusten, en hij kan niet meer zo intensief sporten als voorheen. Vera en Sicco praten over de impact van post-Covid op hun geloofsleven.

Sicco Claus is ruim een jaar geleden geïnterviewd over Long Covid en de gevolgen voor zijn persoonlijke- en geloofsleven. Dat interview kun je hier lezen. Er wordt in dit artikel gesproken over het moeizame werk aan zijn proefschrift. Maar het is nu wel af. Op 1 november hoopt hij er om 16.30 uur aan de Radboud Universiteit op te promoveren.

De uitzending van de EO Crux is hier gratis te bekijken.