Actie Kerkbalans 2023

Van 14 tot en met 28 januari 2023 is het weer tijd voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans. In deze actie vragen we om uw financiële bijdrage, zodat we ook komend jaar weer een vitale kerk kunnen zijn waarin we onze maatschappelijke rol kunnen vervullen.

Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Oud-Katholieke Kerk, Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Evangelische Broedergemeente. Met meer dan 2.000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. U wordt om uw bijdrage gevraagd via uw eigen parochie.

Waarom Actie Kerkbalans?

De kerk is voor haar leden van onschatbare waarde. Zij omschrijven de waarde van de kerk als volgt: ‘In de kerk mag ik zijn wie ik ben’, ‘Ik kom er tot rust in de hectiek van alle dag’ of ‘Ik kan er praten over wat me bezighoudt en mijn zorgen uiten’. Ook de maatschappelijke functie van de kerk is waardevol. Met verschillende activiteiten maakt de kerk zich sterk voor mensen in de samenleving die steun nodig hebben. We kijken om naar elkaar en helpen iedereen.

Vandaag voor de kerk van morgen

Slogan van de Actie Kerkbalans is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen.’ Want kerken willen ook voor de generaties die komen van betekenis zijn. Wanneer kerkleden vandaag geven, kunnen we ook in de toekomst blijven doen waar we al eeuwenlang voor staan: omzien naar elkaar.

Lees meer over de actie op www.kerkbalans.nl