Uitgesteld: Toon IJzerman speelt Seifert-orgel in

In verband met ziekte van de organist is dit concert uitgesteld. We houden u op de hoogte van een nieuwe datum.

Op zondag 15 januari aanstaande zal Toon IJzerman het Seifert-orgel inspelen dat onlangs in de oud-katholieke Maria Magdalenakerk in Eindhoven is geplaatst. Het orgel is afkomstig uit de rooms-katholieke St.-Jan-Evangelistkerk in Eindhoven, die al geruime tijd aan de eredienst is onttrokken.

De Oud-Katholieke Parochie van Eindhoven kreeg het orgel in bruikleen van Stichting Orgelbehoud. Het mechanische orgel heeft één manuaal en pedaal en bevat zes registers. Aartsbisschop Bernd Wallet zal het instrument inzegenen in de eucharistieviering die om 10.30 uur begint.

Over Toon IJzerman

Toon IJzerman, sinds september 2022 organist van de Maria Magdalenakerk, zal de veelkleurige rijkdom van het orgel in al zijn facetten daarna laten klinken in een concert van een klein uur met werken van o.a. G. Frescobaldi en J.S. Bach. De talentvolle organist, pianist en klavecinist studeerde aan het Fontys Conservatorium, o.a. bij Ruud Huijbregts, en hij volgde diverse masterclasses.

Het concert begint om 13.00 uur. Iedereen is van harte welkom bij de eucharistieviering en het concert.