Denken in de Driehoek met Bob Venus

Woensdag 21 juni is de vierde en laatste lezing uit de reeks ‘Denken in de Driehoek.’ Kunstenaar Bob Venus komt praten over de kunst van verbeelding.

Bob Venus noemt zichzelf niet alleen kunstenaar, maar ook ‘zalige zot’ en wil in alles verbinden. Aan wat is, aan wat leeft en altijd met doel om ‘aandachtig aanwezig te zijn.’ Dacht hij vroeger door zijn religieuze zoektocht de waarheid te bezitten, heeft hij nu enkel en alleen nog het verlangen om van waarde te zijn, waarde toe te voegen aan het leven en het leven van mensen. Gedurende deze avond geeft hij ons een kijkje in zijn hart.

Bob Venus

Bob Venus is artiest en kunstenaar. Als kind groeide hij op in een baptistengemeente en later volgde hij de opleiding sociaal-cultureel werk. Na zijn opleiding heeft hij jarenlang als jongerenwerker gewerkt bij verschillende kerken waarbij hij de jongeren aan de rand opzocht. Na zijn eigen coming-out op geloofsgebied is hij gestopt met dit werk en stort hij zich volledig op het maken van beeldend werk en touwtekeningen.

Over Denken in de Driehoek

Denken in de Driehoek organiseert open publiekslezingen voor de Gertrudiskathedraal in Utrecht. Elke avond staat op zichzelf en kan los van de andere bezocht worden. Na de spreekbeurt is er volop ruimte voor vragen en discussie. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. De avonden vinden plaats in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op 5 min. loopafstand van Utrecht Centraal. Het programma is van 20:00 tot 21:30 uur. Zaal open inclusief koffie en thee vanaf 19.30 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot napraten. Voor informatie kunt u mailen naar gertrudis.cultuur@okkn.nl