Erepenning Actie Kerkbalans voor bevlogen vrijwilliger Ineke Schenk

Tijdens de aftrap van de vijftigste editie van Actie Kerkbalans werd Ineke Schenk, lid van de Oud-Katholieke Parochie van Egmond, in het zonnetje gezet vanwege haar jarenlange, onvermoeibare inzet op landelijk en regionaal niveau. Ze ontving van de Interkerkelijke Commissie Geldwerving de speciale erepenning die voor dit gouden jubileum in het leven was geroepen.

Op woensdag 10 januari vond de vijftigste editie van Actie Kerkbalans op feestelijke wijze plaats. Dit gouden jubileum was een uitgelezen kans om de bevlogen vrijwilligers die ieder jaar geld inzamelen voor hun plaatselijke kerk, in het zonnetje te zetten. Tijdens de persconferentie die de start van Actie Kerkbalans inluidde, maakt de Interkerkelijke Commissie Geldwerving bekend dat zij een erepenning instellen om de vrijwilligers te bedanken. Drie vrijwilligers ontvingen deze meteen bij de persconferentie, waaronder Ineke Schenk.

Onuitwisbare indruk
Ineke heeft zich sinds 2009 hard gemaakt voor de geldwerving binnen onze kerk. Ze heeft deze erepenning dan ook zeer verdiend! Over Ineke zei de organisatie het volgende: “Op een synode van de OKK maakte zij vele jaren geleden een onuitwisbare indruk met een rekenvoorbeeld over de gemiddelde bijdrage voor Actie Kerkbalans. Daaruit moest zij concluderen dat alle leden waarschijnlijk op bijstandsniveau leefden… Het was tegelijkertijd hilarisch en serieus!”

Naast Ineke Schenk ontvingen ook de heer Sosef en de heer Belder de erepenning tijdens de persconferentie (Foto: Actie Kerkbalans)

Eerbetoon aan 550 vrijwilligers
In heel het land zijn meer dan 550 vrijwilligers door hun eigen parochie of gemeente voorgedragen voor een erepenning als waardering voor hun inzet. Na afloop van de persconferentie reed het campagneteam van Actie Kerkbalans langs verschillende lokale kerken in Nederland. Er werden ter plekke 22 vrijwilligers verrast met een eerbetoon. Tijdens lokale startmomenten van Actie Kerkbalans deze en volgende week ontvangen nog eens ruim vijfhonderd vrijwilligers in heel het land de speciale erepenning.