Ons Dagelijks Brood op Koningsdag

Met als titel “Ons Dagelijks Brood” was op de middag van Koningsdag een bijzonder programma georganiseerd rond de vraagstukken van voedsel, landbouw, duurzaamheid en behoud van de schepping. Grote coördinator was Jan Jorrit Hasselaar (theoloog en econoom), die in samenwerking met de Werkgroep Ecologische Duurzaamheid van de Raad van Kerken, het programma op de Eemlandhoeve in Bunschoten had vorm gegeven. Op de hoeve van Jan Huijgen en zijn vrouw werd Patriarch Bartholomeus met zijn gezelschap ontvangen. Er werden inleidingen verzorgd door prof.dr. Rudy Rabbinge (Wageningen), prof. dr. Gert van Dijk (Neijenrode) en prof.dr. Erik Borgman (Tilburg) voor een select gezelschap van theologen, wetenschappers en CEO’s.
Tijdens een rondgang door een naburige bedrijf en de Eemlandhoeve zelf konden de aanwezigen de inleidingen verwerken en er daarna op reageren tijdens een Ronde Tafel Conferentie. Van de verschillende momenten zijn hieronder weer foto’s van Dio van Maaren te vinden.

Het is de intentie om van de inleidingen en lezingen van zowel de Quasimodolezing als deze bijeenkomst een speciale uitgave te maken.
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 27 april 2014  

De Eemlandhoeve: (http://www.eemlandhoeve.nl )

Ontvangst en rondleiding van de Patriarch:

Lunch en begroeting door de burgemeester van Bunschoten-Spakenburg:

Receptie van gasten en Referaten:

Excursie naar ’t Witte Schaap, de burman en tegengestelde van de Eemlandhoeve: een hypermoderne melkveehouderij.

De (vierkante) Ronde Tafel