Novadag wijzigt bestemming

In tegenstelling tot eerdere berichten zal de voorjaarsnovadag van de Bond van O.K. Vrouwen op 15 maart a.s. niet plaatsvinden in Zaandam maar in Utrecht. Helaas kan men door renovatiewerkzaamheden aan het plafond niet terecht in de kerk te Zaandam en wordt het bezoek aan Zaandam naar dit najaar verplaatst.

Gelukkig is er een zeer mooie ikonententoonstelling in het Catharijneconvent in Utrecht en kan men ’s morgens om 10.00 uur terecht in het schoollokaal van de O.R.K.A. aan de Mariahoek in Utrecht, waar de koffie/thee klaarstaat.
Mevrouw Lia Schade van Westrum houdt dan om 10.30 uur een presentatie over haar boek Oud-Katholieke kerken – drie eeuwen verborgen erfgoed van een eigenzinnige geloofsgemeenschap.
Daarna vertelt pastoor Jaap Spaans iets over ikonen. 
Om 13.00 uur is er de mogelijkheid om in het Catharijneconvent de tentoonstelling Ongekende schoonheid. Ikonen uit Macedoni te bezoeken.
De kosten voor het museum zijn 11,50; met een museumjaarkaart 2,50.
Voor de kosten van de organisatie wordt aan de leden van de Vrouwenbond een bijdrage van 2,50 gevraagd en voor niet-leden 3,50. Opgeven voor deze dag kan bij Gonnie van der Meer via telefoonnummer 0174-620353 of 06-13208150 of via email info@vandermeeroptiek.com

Informatie: Bond O.K. Vrouwen
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 21 februari 2011