Wereldraad van Kerken roept op tot gebed voor Assemblee

De Wereldraad van Kerken roept alle kerken en geloofsgemeenschappen op om op zondag 12 februari aandacht te besteden aan en te bidden voor de negende Assemblee van de Wereldraad van Kerken, die van 14 – 23 februari 2006 gehouden wordt in Porto Alegre in Brazilië. Het thema van de Assemblee is ‘God, in uw genade, vernieuw de wereld’. De Raad van Kerken in Nederland sluit zich bij de oproep van de Wereldraad aan en nodigt Nederlandse kerken en christenen uit mee te doen. Zo kunnen zij zich verbonden weten met kerken wereldwijd. Er zijn suggesties beschikbaar voor de vieringen van 12 februari op de website van de Raad van Kerken.

De Oud-Katholieke Kerk van Nederland zou in Brazilie vertegenwoordigd worden door de bisschop van Haarlem, maar deze heeft wegens ziekte besloten hiervan af te zien. Aartsbisschop dr.Joris Vercammen neemt nu zijn plaats in. De aartsbisschop zou toch al naar Porto Alegre afreizen als vertegenwoordiger van de Internationale Bisschoppen Conferentie van de Unie van Utrecht.
De diverse kerkfamilies worden bij de assemblee uitgenodigd een soort waarnemer te zenden, ze hebben echter geen stemrecht, dat is voorbehouden aan de lidkerken.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau 3 februari 2006