Novadag van de Bond

De Bond van Oud-Katholieke Vrouwen houdt op 21 maart a.s. weer een zogenoemde Novadag. Amsterdam is ditmaal de plaats van bestemming.
Vanaf 10.00 uur zijn de deelnemers welkom in de zaal bij de kerk aan de Ruysdaelstraat waar om 10.30 pastoor drs.M.Ploeger een lezing houdt over de Anglicaanse Kerk.
De middag voorziet in een keuzeprogramma: of men bezoekt de tentoonstelling "Rembrandt – Caravaggio" in het Van Goghmuseum of trekt naar de Albert Cuypmarkt.

Pastoor Ploeger uit Krommenie is goed bekend met de Anglicaanse wereld. In zijn lezing staat hij stil bij de grote verscheidenheid binnen een wereldkerk. In de ene kerk zou men zich meteen thuisvoelen, zoals in de Episcopale Kerk van Amerika, terwijl men zich elders eerder ontheemd zou voelen. De inleider vertelt ook iets over de drie stromingen binnen het anglicanisme: katholiek, evangelisch en liberaal. Aan bod komt ook de volledige kerkelijke gemeenschap tussen de angelicanen en de oud-katholieken, die dit jaar 75 jaar bestaat.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 14 maart 2006