Het is koud op het perron

De Stadhuisbrug in Utrecht. De plek in deze stad waar ideële organisaties het publiek benaderen. Op vrijdag 31 maart was dat de oud-katholieke parochie van Utrecht met de actie Intercity bestemming Pasen. Een experiment, want ervaring met ‘de boer op gaan’ hebben ze niet. De reacties waren wisselend. Geen tijd, geen zin, en “IK HEB HET HELEMAAL GEHAD MET KERKEN!” kregen ze geregeld te horen. Maar ook mensen die willen weten wat dat is: in God geloven. Hoor je dan stemmen in je hoofd? En mensen die altijd al weer eens wilden komen en dit een mooie aanleiding vinden. Mensen die het uit de media hebben vernomen en vol bewondering vaststellen dat de kerken in staat zijn om een goeie actie op te zetten. Mensen die “nu eenmaal niet geloven” maar je veel succes wensen. En dan die mevrouw die lonkend naar het boekje kijkt en verzucht: “Ik zou zo graag komen maar mijn man is er zo op tegen.” 
Vrijdagmiddag 7 april staan ze er weer.

Op zaterdag 8 april staat de parochie Hilversum ook met een kraam op de Groest en in andere plaatsen gaat men folderen. Zo’n 350 parochies en gemeenten doen actief mee, kijk voor de laatste berichten naar www.intercitypasen.nl
Wie nu nog boekjes nodig heeft: vandaag nog bestellen anders komen ze niet meer op tijd binnen!

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 5 april 2006