Van kleur verschoten

Zijn de treinkaartje van Intercity bestemming Pasen van kleur verschoten om de Nederlandse Spoorwegen niet op stang te jagen? Of illustreert het de gene van de deelnemende kerken dat de boekjes bijna uitverkocht zijn?
De bureaus zijn zo’n beetje klaar met het werk, de laatste bestellingen zijn de deur uit. Het woord is nu aan al die parochies en gemeenten, die zich opmaken voor de Goede Week.
Een oecumenische initiatief in Amersfoort: de rooms- en oud-katholieke parochies van ’t Zand gaan morgen gezamenlijk in de binnenstad folders rondbrengen. Zo’n drieduizend zijn er gemaakt met een gezamenlijke uitnodiging en de dienstregeling van de beide parochies erop. Ook een aantal jongeren van de twee parochies gaat samen een wake houden na de dienst van Witte Donderdag en is ook ingeschakeld bij de dienst van Paaszaterdag.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 7 april 2006