In het spoor van Willibrord

Pelgrimage van Katwijk naar Oegstgeest op zaterdag 24 juni 2006

Het is op 2 juli a.s. 75 jaar geleden dat door de Oud-Katholieke en Anglicaanse kerken de overeenkomst van Bonn werd gesloten.
Daarin werd vastgesteld dat beide kerkgemeenschappen elkaar als kerken in de katholieke traditie herkenden en erkenden. De uitkomst daarvan was dat geestelijken in de vieringen van beide kerken kunnen voorgaan en dat gelovigen in beide kerken welkom zijn om de communie te ontvangen. Ondanks de gegroeide samenwerking op verschillende terreinen en veel goede onderlinge contacten kennen anglicaanse en oud-katholieke gelovigen elkaar vaak niet.

Het leek daarom een goed idee om gezamenlijk lopend het voetspoor van St. Willibrord te volgen.

In 690 zijn Willibrord en zijn metgezellen vanuit Engeland in een klein bootje aangekomen bij de monding van de Rijn om het evangelie te gaan verkondigen. Zij stichtten op diverse plaatsen in ons land kerkjes, die centra van christelijk leven werden. Oegstgeest is een van die plekken en in de Willibrordkerk aldaar zal een feestelijke eucharistieviering plaatsvinden met medewerking van mgr.dr. Joris Vercammen, aartsbisschop van Utrecht en Right Rev.Dr.Geoffrey Rowell, bisschop van Gibraltar, (hoofd van de Anglicaanse kerk in Europa).

Iedereen, jong en oud, die het feest van deze samenwerking mee wil vieren is van harte welkom

Programma

Aanvang 12:00 uur te Katwijk.
Op de parkeerplaats bij het Noordstrand is er ruimte voor 500 auto’s. (parkeerkosten voor de gehele dag € 5,00)
Het startpunt ligt aan de noordkant van de monding van de Rijn en is te herkennen aan witte vlaggen met het logo, zoals hiernaast afgebeeld.

De Willibrord wandeling van Katwijk naar  Oegstgeest is bijna 7 km lang.
U ontvangt een routebeschrijving met aandachtspunten om geïnspireerd te raken door de geschiedenis van de komst van het evangelie in de Lage Landen.

De kerkdienst in Oegstgeest begint om 15:00 uur.
Voor degenen die niet meelopen maar wel de kerkdienst willen bijwonen, is bij de kerk een beperkte hoeveelheid parkeerplaatsen beschikbaar. (ca 100 plaatsen)
Adres van de Groene of Willibrordkerk is Haarlemmerstraatweg 6, 2343 LB Oegstgeest

Na de kerkdienst wordt er koffie/thee of frisdrank aangeboden en is er gelegenheid voor kennismaking en gezellig samenzijn.

Na afloop van het programma (ca 17:30 uur) rijdt er een bus om de wandelaars terug te brengen van de kerk naar de parkeerplaats bij het Noordstrand. Hiervoor zal een kleine vergoeding worden gevraagd.

Voor de lunch en overige proviand moet door de deelnemers zelf gezorgd worden

De aanmeldingstermijn is al gesloten, maar voor een beperkt aantal deelenemers is nog plaats, neem snel contact op met de Anglicaans-Oud-Katholieke Vereniging St. Willibrord  t.tanke@quicknet.nl