Diakenwijding in York (1)

Zondag 2 juli a.s. zal de Aartsbisschop van York, Dr. John Sentamu, namens de Aartsbisschop van Utrecht de Nederlandse Oud-Katholieke student Bernd Wallet tot diaken wijden in de kathedraal van York. Bernd Wallet studeerde aan de theologische opleidingsinstituten in Nederland en Engeland en zal na zijn diakenwijding voor een periode van drie jaren een curacy doen in de Anglicaanse parochie te Northallerton (North Yorkshire).
Deze wijding is mogelijk dankzij de full communion die bestaat tussen de Oud-Katholieke Kerk en de Anglicaanse Kerk.

Deze full communion is geregeld in de Bonn Agreement, een overeenkomst die 75 jaar geleden gesloten werd. Ter gelegenheid van dit jubileum zal de Aartsbisschop van Utrecht eind volgende week naar York afreizen waar hij te gast zal zijn op de General Synod van de Church of England. Op zijn beurt zal de Aartsbisschop van Canterbury aanwezig zijn bij de viering van het jubileum op 9 augustus a.s. tijdens het Internationaal Oud-Katholieken Congres in Freiburg (Duitsland).

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 30 juni 2006