Oud-voorzitter Synode onderscheiden

Mr.E.A.Maan uit Hattem werd afgelopen vrijdag bij zijn afscheid als coördinerend vice-president van de rechtbank Zwolle-Lelystad koninklijk onderscheiden. Mr.Maan, die 14 jaar president van de rechtbank was geweest, werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.
In de motivering werd uitdrukkelijk genoemd dat hij zich als oud-katholiek vanuit zijn christelijke en humanistische visie bijzonder heeft ingezet voor een democratische rechtspraak in Europa. Dat was ook het thema van het symposium dat ter gelegenheid van het afscheid was georganiseerd in de Broerenkerk te Zwolle.

Op kerkelijk terrein was en is mr.Bert Maan nog zeer actief. Zo was hij van 1987 tot 1994 voorzitter van de Synode en nog steeds voorzitter van het College van Regenten van de Oud-Rooms Katholieke Aalmoezenierskamer (ORKA) en van de Bisschoppelijk Commissie voor het Kerkrecht.
De bisschoppen wisten hem ook te vinden voor gecompliceerde internationale zaken, voor de Internationale Oud-Katholieke Bisschoppenconferentie (IBC) heeft hij verschillende malen als adviseur opgetreden.
De redactie feliciteert mr.Maan met zijn onderscheiding.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 20 november 2006