Dordrecht in de belangstelling

De parochie Dordrecht staat deze dagen in de belangstelling. Op het bericht dat er in de dienst van zondag 28 januari a.s.  iconen gewijd zullen worden door verscheen een verslaggever van het AD (met het oog op de bijlage Passie van zaterdag 27 januari). Radio Rijnmond nam een clip op en Radio Dordrecht komt volgende week langs.
De iconen zijn gemaakt tijdens de iconenschildercursus en de iconenwijding is de afsluiting van de cursus. De cursus is een initiatief van de Stichting Oost-Eropa projecten: www.stoep.org

Een ander initiatief zijn de middagpauzediensten op de woensdag, waarmee pastoor Klaas-Jan Homan twee jaar geleden is gestart. Deze korte diensten zijn eenvoudig van vorm en bieden de in de binnenstad van Dordrecht werkende mens even een rustpauze en moment van bezinning. Een paar regelmatige bezoekers zijn inmiddels zeer geinteresseerd geraakt in de Oud-Katholieke Kerk en overwegen lid te worden.

Bezoekers kunnen buiten de diensten terecht op iedere eerste zondag van de maand (Kunstrondje Dordt) tussen 13.00 en 16.00 uur.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 24 januari 2007