Werkbezoek Eindhoven

De jonge parochie Eindhoven is nog steeds op zoek naar een geschikte kerkplek om een eigen gezicht te laten zien in het kerkelijk leven van Eindhoven en omstreken. De parochie maakt nu gebruik van de R.K. kerk van Maria en Jozef, op zich een mooie kerk met veel mogelijkheden maar de toekomst van het gebouw is niet zeker.
Over dit onderwerp en het functioneren van de parochie gaat het vandaag bij het werkbezoek dat de aartsbischop brengt aan de parochie Eindhoven.

Een bisschop is statutair verplicht eens in de vijf jaar een visitatiebezoek te brengen aan de parochies van zijn bisdom. Een visitatie, in de wandeling werkbezoek genoemd, bestaat uit diverse onderdelen, zoals gesprekken van de bisschop met de pastoor(s), met het kerkbestuur en met de gemeente. Daarnaast wordt een boekencontrole gehouden door de Financiële Raad en komen onderwerpen als gebouwen, archieven, ledenadministratie, cultuurbehoud e.d. aan de orde.
Een werkbezoek geeft een indruk van hoe de parochie er bij staat, wat de sterke punten zijn en de minpuntjes en is in toenemend opzicht een instrument voor het beleid geworden.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 25 januari 2007