Organisten naar een interessant weekend

De Oud-Katholieke Organisten Vereniging pakt met de jaarvergadering breed uit. De leden zijn vanaf donderdag 22 februari a.s. al welkom in “Hotel Sonnevanck” in Egmond aan Zee, waar ’s avonds de jaarvergadering wordt gehouden.

Het programma wordt op vrijdag vervolgd met een excursie naar de Kapelkerk in Alkmaar, waar het Christaan Mûller-orgel wordt bezichtigd. In de middag is het Adema-orgel in de Ste. Agneskerk in Egmond aan Zee het doelwit, gevolgd door een uitwaaiprogramma met bezoek aan de van Speijk-vuurtoren en het reddingsstation van de KNRM.
Om 20.00 uur volgt een ‘Alkmaar-Orgelstad’ power pointpresentatie door Jan Zwart.

Op zaterdag 24 februari volgt het toetje met slagroom, een excursie naar de Grote St. Laurenskerk te Alkmaar
met het historische Covelens-koororgel en het wereldvermaarde Hagerbeer-Schnitger-orgel.
In Alkmaar zijn de beide titularissen Pieter van Dijk en Frank van Wijk gastheer voor de demonstratie en bespeling. Een unieke gelegenheid voor de leden van de vereniging om deze historische orgels te bezoeken en te bespelen.

Op zondag zullen de meeste leden weer op hun eigen vertrouwde orgelbank plaats nemen om de zondagse dienst te begeleiden.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 19 februari 2007