Ambassadeur Zuid-Afrika op studiedag Willibrordvereniging

Waarheid en gerechtigheid ontmoeten elkaar, zo luidt de ondertitel van de studiedag, die de Sint-Willibrordvereniging organiseert op 10 november a.s. in Den Haag.
De Anglicaans-Oud-Katholieke Vereniging timmerde vorig jaar al aan de weg met de pelgrimage van Katwijk naar Oegstgeest ter gelegenheid van 75 jaar volledige kerkelijke gemeenschap. Nu een inhoudelijke studiedag, niet over de relatie tussen beide kerken of de praktische uitwerking, maar over vraag wat ons gezamenlijk christelijk geloof kan betekenen voor de mensen met wie wij leven en voor de samenleving waarin wij staan.

De ambassadeur van Zuid-Afrika, mevr. Hlengiwe B Mkhize (lid van de Anglicaanse gemeente in Den Haag) is o.a. bereid gevonden te vertellen over de ervaringen die zij in haar land heeft opgedaan als lid van de Truth and Reconciliation Commission, waarin de winnaar van de Nobelprijs voor de vrede aartsbisschop Desmund Tutu een vooraanstaande rol heeft gespeeld. Deze commissie had de moeilijke opdracht om in de jaren negentig na de val van het blanke apartheidsbewind niet alleen allerlei vormen van onrecht uit de voorafgaande periode aan het licht te brengen en aan de kaak te stellen, maar ook om de zwarte en blanke inwoners van Zuid-Afrika met elkaar te verzoenen, zodat ze samen aan een goede toekomst voor hun land konden gaan werken. 

Lees verder voor meer informatie en de wijze van aamelding.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 19 september 2007