Gedekt blauw in Haarlem

De geestelijkheid van het bisdom Haarlem maakte van de Provinciale Synode van 8 mei gebruik om te voorzien in de vacature van een deken.

Door de verkiezing van dr.D.J.Schoon tot bisschop van Haarlem op 19 april jl. was de functie van deken vacant geworden. In een ras tempo waren de geestelijken eruit: pastoor Harald Münch uit IJmuiden zal voor een periode van vier jaar deken van Haarlem zijn en automatisch ook lid worden van het Collegiaal Bestuur van de kerk.

Pastoor Münch (47 jaar) verruilde vorig jaar zomer na twaalf jaar het pastoraat van Egmond voor dat van de parochie IJmuiden – Engelmundus en wordt nu ook deken.
Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn bisschop, die ook het dekenaat combineerde met het pastoraat van IJmuiden. Of het nu toeval was of niet, beiden hadden ook al dezelfde kleur colbert uit de kast gehaald. De toon is gezet: stemmig blauw zal het zijn in Haarlem.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 9 mei 2008