Onvermoeibare sjouwer wordt 80

Op 23 juni 2008 is het 45 jaar geleden dat Jacobus Nicolaas van Ditmarsch (Niek) uit handen van de Aartsbisschop van Utrecht, Mgr.Dr.A.Rinkel, de priesterwijding ontving.
En op 20 juni wordt hij ook nog eens tachtig jaar.

Hoewel het geen officieel jubileum betreft, wordt deze mijlpaal wel dankbaar herdacht tijdens de eucharistieviering van zondag 22 juni aanstaande om 10.00 uur, in de Oud-Katholieke Kathedrale kerk van Ste. Gertrudis aan het Willemsplantsoen 2 te Utrecht. De jubilaris gaat in de eucharistie voor, net zoals hij nog met grote regelmaat in het bisdom het dienstwerk op de zondagmorgen in verschillende parochies verzorgt.

De kathedrale kerk van Utrecht heeft een bijzondere plek in het leven van pastoor van Ditmarsch, dankzij zijn bevlogen inzet werd in de jaren tussen 1987 en 1995 de restauratie van zowel de historische Gertrudiskapel als de kathedrale kerk mogelijk, naast de bouw van het centrum In de Driehoek.

Een Utrechts tintje: Niek van Ditmarsch met Sint Jans uien, die veel werden gekweekt rond de stad. Het is onvermoeibare zaaiers en ploegers van harte gegund ook eens te mogen oogsten.

Foto: Jaap Krocké
Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 2 juni 2008