Uitstekend rapport voor Utrechtse Vrouwenkoor!

Het Utrechtse Vrouwenkoor was op 7 juni jl. te beluisteren tijdens het Cantorijen en Kerk korenfestival en heeft daar onlangs een prachtig rapport van de jury voor ontvangen.
In het rapport wordt hulde gebracht aan de wijze waarop de mis van Verhey werd uitgevoerd. Van de door de jury gevreesde valkuil (qua repertoire te hoog grijpen..) was geen sprake. Integendeel: de presentatie was overtuigend en sympathiek, de compositie en de componist werden alle eer aangedaan, zo meldt het rapport. 
De jury spreekt de hoop uit dat het koor zich de luxe van een extra begeleider zou kunnen veroorloven. Het rapport zegt daarover: ‘Doordat de dirigente ook begeleidt (voortreffelijk overigens!) is zij in letterlijke zin niet in beeld en daardoor was de dynamiek in de voordracht enigszins eenzijdig. Met de dirigente vóór het koor, duidelijke aanwijzingen gevend op de punten van inzetten en dynamiek zou dit een indrukwekkende verbetering kunnen geven ten opzichte van de gehoorde uitvoering die, laat dat vooral duidelijk zijn, alleszins respectabel en vooral boeiend overkwam.’ De jury besluit haar rapport met de opmerking dat zij nieuwsgierig is naar een voordracht in zo’n situatie. 

Amersfoort,  Bisschoppelijk Bureau, 16 juni 2008.