Congres kondigt zich aan

Eens in de vier jaar komen de oud-katholieken van wereldwijd in een internationaal congres bij elkaar. Het 30e Internationaal Oud-Katholieken Congres wordt gehouden van 9 t/m 13 augustus 2010 in Zürich (Zwitserland) met als thema “Met vreugde zullen jullie uittrekken”. Jesaja 55,12.
Noteer de data vast in de agenda.

Het Permanent Congrescomité meldt:

We willen ons bezighouden met de centrale vraag welke kracht en mogelijkheden humor en levensvreugde bieden voor ons geloof, onze spiritualiteit en onze gemeenschap. We willen een opgewekte visie ontwikkelen, die ons persoonlijk en als gemeente in beweging brengt.
In onze overtuiging en onze houding willen wij innerlijk en uiterlijk groeien..

De deelnemers worden uitgenodigd zich in drie forums vanuit verschillende benaderingen in het thema te verdiepen. Ze kiezen hun persoonlijke ingang: referaat en gesprek, op de beleving gerichte, creatieve activiteiten of concreet diaconaal handelen om zo de vreugde van ons geloof te ervaren en te vieren. Verder belangrijke onderdelen van het programma zullen de kerkdiensten en onderlinge ontmoeting zijn.

De plaats van het congres is de Augustijnenkerk van de christkatholische gemeente Zürich, gelegen in het hart van de oude stad.

Internationale Oud-Katholieken Congressen worden al sinds 1890 regelmatig georganiseerd en vinden iedere vier jaar plaats. Het doel van deze congressen is dat leden van alle oud-katholieke kerken van de Unie van Utrecht samenkomen, het onderlinge contact onderhouden en zich in een thema verdiepen.

Ervaren deelnemers hebben geen verdere aanbeveling nodig. Voor degenen die nog nooit bij een congres waren: kom! Een zeer open, kosmopolitische stad, interessante mensen en spannende, opgewekte thema’s wachten op u. Dat alles zal het Internationaal Oud-Katholieken Congres 2010 tot een onvergetelijke belevenis maken.

Nadere mededelingen volgen eind 2008. Meer informatie op www.iakk2010.com.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 2 september 2008