Stem van de stilte

Tijdens het Oecumenische Liedfestival II de Stem van de Stilte in de Utrechtse Geertekerk wordt op zaterdag 11 oktober een bronzen buste van de dichter-schrijver en theoloog Willem Barnard (Guillaume van der Graft) onthuld. De presentatie van het beeld wordt omkranst door gedichten van Willem Barnard, gelezen door hemzelf én gezongen door het koor van de Utrechtse Oecumenische Studentengemeente onder leiding van Hans van Leeuwenhage.
Ten slotte presenteert Barnard er zijn nieuwste boek: ‘Orthodox of niks’.

De buste wordt gemaakt door beeldhouwer Dennis Coenraad en aangeboden door Anton Korteweg,  directeur van het Letterkundig Museum.

De Stichting De Vertaalslag probeert via kunst en literatuur de kernbegrippen uit de Bijbel begrijpelijk te houden voor moderne mensen. De stichting vindt dat Barnard geëerd moet worden omdat ,,de dichter als geen ander bijgedragen heeft aan de taal van de liturgie en het lied van de gemeente, en de bijbel geopend als Boek van poëzie en beeldtaal. Zijn bijdrage aan de gezangboeken in vele kerken is monumentaal.”

Het programma op 11 oktober in de Geertekerk in Utrecht is toegankelijk voor publiek.
Tijd: (gecorrigeerd) 13.00 tot 18.00 uur.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 29 september 2008