Oud-Katholiek december 2008 – ‘De dood voorbij’

De Oud-Katholiek van december 2008. Thema: “De dood voorbij”

Wat verwacht u als u het decembernummer van De Oud-Katholiek in de bus krijgt? Iets feestelijks,­ iets over geboorte en licht, misschien een vleug dennengeur? Dan zou het thema ‘de dood voorbij’ u kunnen afschrikken. Maar ho, gooi dit blad niet terzijde en weet dat er geen mooier thema is dan dit.

Kerst mag dan een feest zijn, niet zelden wordt de geboorte van Jezus in verband gebracht met zijn dood. Wat voor leven stond hem immers te wachten: een zwervend bestaan, een vreemd samenraapsel van aanhangers, bejubeling en verguizing, eindigend in een lijdensweg die door merg en been gaat en de dood aan het kruis. Einde verhaal? Nee dus. Want op dat moment staat de wereld op zijn kop, wordt de dag opeens nacht en worden de doden weer levend. En als Hijzelf een paar dagen later uit de dood opstaat, maakt hij ook voor ons de weg vrij naar een nieuw leven.
Daarover gaat dit nummer.

Voor een indruk: ga met de muis over een hoekje van de pagina hieronder, klik (of klik en sleep) en blader door het blad. Hiervoor is de flash-player noodzakelijk. Die kunt u hier evt. downloaden.