Darwin en Adam

Op 12 februari wordt herdacht dat de grondlegger van de evolutietheorie, Charles Darwin, tweehonderd jaar geleden werd geboren. Nederlanders ontvangen eind februari een brochure in de bus waarin de evolutieleer ter discussie wordt gesteld. Behoudende christelijke organisaties die ervan uitgaan dat God de wereld in zes dagen heeft geschapen, zijn voor de tekst verantwoordelijk.

De brochure heeft een oplage van 6,6 miljoen exemplaren. De coördinator van de campagne, voorzitter Kees van Helden van de vereniging Bijbel & Onderwijs, zegt dat de evolutieleer een geloof is en net zo min te bewijzen als de scheppingsleer.
Aanhangers van de evolutieleer hebben een sticker ontworpen om te voorkomen dat zij de brochure in hun brievenbus aantreffen. De eerste oplage daarvan is inmiddels uitverkocht.

Oud-directeur en presentator Andries Knevel van de Evangelische Omroep is deze dagen in het nieuws omdat hij op televisie heeft verklaard dat hij spijt heeft dat hij zijn kijkers en kinderen altijd heeft voorgehouden dat de aarde in zes dagen is geschapen. Het leverde de nodige reacties op van leden van de EO.

Hoog tijd om eens een oud-katholiek te vragen hoe hij er tegen aan kijkt. Oud-katholieken zijn tenslotte ook een speling van de katholieke natuur en het lijken overlevertjes.

Lees hier de bijdrage van dr. Christiaan Folkers, dierenarts.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 5 februari 2009