Bezoek directrice Bethunehuis

A.s. zondag 27 juni zal mevrouw Cynthia Ca Abdon Tellez, directrice van het Bethunehuis in Hong Kong, te gast zijn in de dienst van de parochie Amsterdam. Zij is onverwacht in Nederland en zal tijdens de dienst een en ander vertellen over het Bethunehuis. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om met haar in gesprek gaan.
De opbrengst van het Vastenoffer 2010 is bestemd voor het Bethunehuis.Sinds een aantal jaren heeft de Missie contact met het Bethunehuis. Via onze zusterkerk, de IFI, zijn zij in contact gekomen met dit project. Bij het Bethunehuis is ook een IFI priester werkzaam.
Het Bethunehuis is een opvang project voor Filippijnse, Indonesische, Indiase en andere Aziatische vrouwen die in Hong Kong huishoudelijk werk hebben verricht en aldaar in problemen zijn geraakt. Ze werken met een contract voor twee jaar, de bemiddelingsbureau´s die hen uit omliggende landen halen strijken de eerste 5 tot 7 maanden vaak 90% van hun inkomen op. Dit betekent dat wanneer ze vroegtijdig worden ontslagen ze vaak zonder geld op straat komen te staan. Hun visum loopt dan binnen 2 weken af, veel van deze vrouwen komen dan in de problemen. Ook vrouwen die lichamelijk of psychisch zijn mishandeld of misbruikt kloppen bij het Bethunehuis aan.
Een ieder is van harte welkom in Amsterdam, Ruysdaelstraat 39, aanvang dienst: 10.00 uur.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 25 juni 2010