Paradijskerk 100 jaar

De Rotterdamse parochie viert dit jaar het honderdjarig bestaan van het karakteristieke kerkgebouw aan de Nieuwe Binnenweg.
Het gebouw weerspiegelt het nieuwe elan van de oud-katholieken aan het begin van de 20e eeuw, het is uitdrukkelijk aanwezig in het stadsbeeld met zijn twee torens. Opvallend aan de kerk is weer wel dat de kostbare oude barokke inventaris uit de vorige kerk een zo’n harmonieuze plaats heeft gekregen.
De historie wordt niet vergeten maar belemmert ook niet de groei van een levende eigentijdse parochie. De kerk biedt sinds enkele jaren ook onderdak aan het Citypastoraat, dat ten behoeve van de buurt en de stad is opgezet.

 

De parochie viert het honderdjarig bestaan van haar kerk met het volgende programma:

Op zaterdag 26 juni tussen 12.00 en 16.00  een bijeenkomst onder het thema “gastvrijheid “met allerlei groeperingen uit de wijk. Dit in samenwerking met het Platform Religie en Levensbeschouwing.
 
Zondag 27 juni om 10.30 uur 100 jaar Paradijskerk Pontificale viering waarin mgr. dr. Joris Vercammen, aartsbisschop van Utrecht voorgaat. Assisterende priesters: Piet van Tilburg, Hans de Rie, Louis Poot ofm.

Dinsdag 29 juni om 19.00 uur Vespers van Petrus en Paulus (de patroonheiligen) met aansluitend een vismaaltijd uitsluitend voor genodigden.

 

Woensdag 30 juni om 14.00 uur een activiteitenmiddag voor de kinderen.
Om 17.00 uur afsluiting in de kerk. Ouders zijn ook welkom.

 

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 2 juni 2010