Boek der boeken toont schatkamer van de Bijbel

Tijdens de Deventer Boekenmarkt, op zondag 1 augustus, wordt voor de vijfde keer in de Grote of Lebuïnuskerk de manifestatie “Het Boek der boeken”  gehouden. Het Nederlands Bijbelgenootschap, de Katholieke Bijbelstichting en de plaatselijke Protestantse Gemeente organiseren deze manifestatie om te laten zien dat de Bijbel ook nu nog een onmetelijke schatkamer is.

Om 10.00 start het evenement met een oecumenische viering die wordt voorgegaan door Huub Oosterhuis en Ds. Ingrid de Zwart.  Bovendien houdt Huub Oosterhuis om 12.00 uur een lezing over zijn werk aan een nieuwe psalmvertaling.

Later op de middag geeft de Tsjechische organist Frantisek Vanisek twee orgelconcerten. Bovendien zijn er in de kerk vele stands die elk een eigen schatkamer openen. Zo is er een stand waarop Rob van Putten Bijbelse gerechten aanbiedt en is er aandacht voor Bijbels bier. Halbe en Joke Westerhof tonen een deel van hun omvangrijke collectie kinderbijbels. Hans Bom laat een deel van zijn collectie 17e en 18e eeuwse Bijbels zien en taxeert oude Bijbels van bezoekers. Evelien Wink stelt kunstwerken tentoon die geïnspireerd zijn op het Bijbelboek Genesis.

Op de stand van het Nederlands Bijbelgenootschap is ondermeer werk van Marijke ten Cate te zien als ook een collectie Zuid-Amerikaanse Bijbels. Op de stand van de Katholieke Bijbelstichting wordt een groot aantal uitgaven getoond waaronder een prachtig geïllustreerde lezenaar-Bijbel en “75 Psalmen vrij” van Huub Oosterhuis.

De manifestatie is gratis toegankelijk en wordt om 16.30 uur afgesloten.