Seminariedag

Op zaterdag 4 september a.s. organiseert het Curatorium van de Stichting Oud-Katholiek Seminarie weer de jaarlijkse seminariedag, de formele opening van het nieuwe studiejaar.

Rector dr. Mattijs Ploeger verzorgt het openingscollege, getiteld: De zin van een doordachte geloofsvisie. Over het vak systematische theologie in oud-katholiek perspectief.

De aanwezigen worden ook verrast met een nieuw deel uit de zogenoemde Seminariereeks. De Zwitserse pastoor Klaus H. Neuhoff maakte studie van de relatie tussen Anglicanen en Oud-Katholieken en deze relatie wordt nu in de breedte belicht. Eindelijk een naslagwerkje waarin deze bijzondere kerkelijke gemeenschap wordt beschreven. De titel van dit deel van de Seminariereeks luidt: Building on the Bonn Agreement: An historical study of Anglican-Old Catholic relations before and after the 1931 Bonn Agreement with special reference to the Anglican-Old Catholic Theologians Conferences 1957-2005.

Het nieuwe deel van de reeks wordt na de seminariedag verkrijgbaar via de webwinkel. De prijs excl. verzendkosten gaan circa 20 euro bedragen.

De dag zal verder worden opgeluisterd door Lodewike van der Steen, viool, en drs. ing. Victor Scheijde zal als student spreken over de doorsnee seminariestudent van vandaag, die geen ‘regulier student’ meer is, maar instromer na of tijdens de uitoefening van een ander beroep.

Aanvang 14.30 uur

Locatie: voormalig Seminariegebouw aan de Kon.Wilhelminalaan 3-5 te Amersfoort.

Het openingscollege is openbaar, alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 23 augustus 2010