Taize ontmoeting volgend jaar in Berlijn

Berlijn is verheugd de volgende Europese ontmoeting van Taize te ontvangen. 
Tijdens het gebed op 30 december, waar tienduizenden jongeren uit heel Europa in twee grote hallen in Ahoy samen waren, heeft broeder Alois, prior van Taizé, aangekondigd dat de 34e Europese jongerenontmoeting plaats zal vinden van 28 december 2011 tot 1 januari 2012 in Berlijn.

De stad Berlijn, het Katholieke Bisdom Berlijn en de Protestantse Kerk in deze regio en de Raad van alle Kerken in Berlijn, hebben in een gezamenlijk bericht hun blijdschap uitgesproken de volgende etappe in de pelgrimage van vertrouwen van Taizé te verwelkomen. Voor de eerste keer in Belijn.

Andere etappes in de pelgrimage van vertrouwen

Broeder Alois vestigde de aandacht op de aanwezigheid van vele jongeren uit de Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland, hij kondigde aan dat, op uitnodiging van het patriarchaat van Moskou, de broeders van Taizé samen met jongeren uit heel Europa op weg gaan om de Goede Week en het Paasfeest met de Orthodoxe Kerk in Moskou te vieren. Ze zullen worden ontvangen door orthodoxe parochies en families.

Als antwoord op een uitnodiging van de kerken van Rwanda, zal een Afrikaanse etappe in de pelgrimage van vertrouwen over twee jaar plaatsvinden in Kigali in Rwanda van 14 tot 18 november 2012.

Iedere week van het jaar 2011 zullen internationale ontmoetingen worden gehouden in Taizé.

Zie ook de dagelijkse impressies vanuit Rotterdam op de jongerensite.

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 31 december 2010