Hersens kraken

Terwijl de zon buiten uitbundig scheen, kregen de webmasters van de o.k. site’s het op zaterdag 2 april stevig te verduren: dynamische objecten vormden het hoofdbestanddeel van de lessen van Dio van Maaren. Dynamische objecten vormen o.a. filmpjes, fotopresentaties, maar ook uitklapbare agenda’s etc. De generatiekloof werd al snel zichtbaar: de jonge honden uit de statie Twente hadden de nieuwe toepassingen al uitgeprobeerd terwijl de oudere deelnemers nog wanhopig op zoek waren naar de juiste knoppen.

Er is weer een hele nieuwe wereld open gegaan, de resultaten zullen in de komende maanden wel zichtbaar worden.
Een aantal site’s onder okkn was de nacht ervoor nog voorzien van de nieuwe toepassingen, waardoor bekende onderdelen tijdelijk buiten het zicht waren geraakt; de cursisten moesten meteen aan het werk om die essentiele onderdelen weer boven water te krijgen.
Een uiterst nuttige dag, maar wel voor gevorderden.

Hilversum, Bisschoppelijk Bureau, 2 april 2011